Hur man gör Rabarbersockerlag till drinkar

Att göra Rabarbersockerlag är ett utmärkt sätt att införliva den friska och syrliga smaken av rabarber i dina drinkar. Rabarbersockerlag är en söt och aromatisk vätska som kan användas för att balansera smaker och ge en unik twist till dina favoritdrinkar. Här är en enkel guide som visar hur du kan göra din egen Rabarbersockerlag för att använda i dina drinkskapelser. Rabarbersockerlag kan även kallas Rabarbersirap.

 

Recept på Rabarbersockerlag

Ingredienser:

 • 2 delar rabarber (skuren i bitar)
 • 1 del socker (vanligt strösocker fungerar bra)
 • 1 del vatten

 

Utrustning:

 • En kastrull
 • En sked
 • En finmaskig sil
 • En behållare med lock för att förvara Rabarberssockerlagen

 

Instruktioner:

 1. Förbered rabarbern: Skölj rabarbern ordentligt och skär den sedan i mindre bitar.

 2. Koka rabarbern: Lägg rabarberbitarna i en kastrull tillsammans med vatten och låt det koka upp. Sänk sedan värmen och låt det sjuda i cirka 10-15 minuter tills rabarbern blir mjuk.

 3. Mosa rabarbern: När rabarbern har kokat klart, mosa den försiktigt med en sked eller potatismosare för att frigöra så mycket smak och saft som möjligt.

 4. Tillsätt socker: Tillsätt sockret till den mosade rabarbern i kastrullen och rör om tills sockret är helt upplöst.

 5. Silning: Häll rabarberblandningen genom en finmaskig sil för att separera den söta vätskan från de fasta rabarberresterna. Pressa försiktigt på rabarberbitarna för att extrahera all saft.

 6. Koka upp igen: Häll den söta vätskan tillbaka i kastrullen och koka upp den igen på medelhög värme. Rör om kontinuerligt tills vätskan tjocknar något och får en sirapsliknande konsistens.

 7. Svalna och förvara: Ta bort kastrullen från värmen och låt Rabarbersockerlagen svalna till rumstemperatur. Häll sedan över det i en behållare med lock för förvaring i kylskåpet. Rabarbersockerlagen håller sig vanligtvis i kylskåpet i upp till en månad.

 

Användning av Rabarbersockerlag:

Rabarbersockerlag kan användas på olika sätt för att förhöja smaken av dina drinkar. Du kan använda det i mocktails för en frisk och somrig twist.